Ivan Horvat

Ivan Horvat

Ivan Horvat rođen je 17. kolovoza 1993. u Osijeku. U godini njegovog rođenja  hrvatski rekord u skoku s motkom iznosio je 5.12 metara, a na istoj razini bio je i 2009. godine, kada atletski svijet upoznaje mladog Osječanina. Tu sezonu Horvat je okončao s preskočenih 5.02, a već krajem sljedeće pokraj njegovog je imena stajalo rekordnih 5.26. Sve to, međutim, nije bilo još ni blizu Ivanovim krajnjim ambicijama. Godinu dana kasnije Horvatov i hrvatski rekord u skoku s motkom iznosio je već 5.51 metara.

Olimpijsku 2012. godinu obilježilo je srebrno odličje na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Barceloni, na kojem je Ivan skočio 5.55. Već i prije toga Ivan je u Varaždinu preskočio letvicu na visini 5.60 i ostvario normu za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. S preskočenih 5.35 u kvalifikacijama zauzeo je 20. mjesto na OI 2012. i najavio nastup u finalu na Igrama u Rio de Janeiru 2016. godine.

Zimsku sezonu 2013. Ivan je obilježio skokovima preko 5.60. S tom je visinom, naime, zauzeo 9. mjesto na Europskom dvoranskom prvenstvu u Göteborgu, ali i pobijedio na Balkanskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu. Na Svjetskom prvenstvu u Pekingu 2015. u kvalifikacijama je s 5.70 postavio novi hrvatski rekord te kasnije zauzeo 9. mjesto u finalu. Ivan je sudjelovao na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i u Rio de Janeiru 2016. godine.

Njegov i hrvatski rekord trenutačno je 5.76 metara.

Fotografije

 

Komentiraj

Prijava na natjecanje Erste Plava liga

Ispuni sljedeće podatke za prijavu

Grad:

Prijavi se u svom gradu
(ako nije naveden tvoj grad, biraj onaj koji je najbliži)

Ime:

Prezime:

Email roditelja:

Škola:

Upiši OŠ i naziv svoje škole.

Razred:

Spol:

Disciplina:

Možeš se natjecati u najviše dvije discipline

Uvjeti:

Uvjeti:

Email za newsletter:

Popunjava roditelj
Želim da moje dijete – natjecatelj prima novosti od Erste Plave lige na svoj email.Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: