Ivan Horvat

Ivan Horvat

Ivan Horvat rođen je 17. kolovoza 1993. u Osijeku. U godini njegovog rođenja  hrvatski rekord u skoku s motkom iznosio je 5.12 metara, a na istoj razini bio je i 2009. godine, kada atletski svijet upoznaje mladog Osječanina. Tu sezonu Horvat je okončao s preskočenih 5.02, a već krajem sljedeće pokraj njegovog je imena stajalo rekordnih 5.26. Sve to, međutim, nije bilo još ni blizu Ivanovim krajnjim ambicijama. Godinu dana kasnije Horvatov i hrvatski rekord u skoku s motkom iznosio je već 5.51 metara.

Olimpijsku 2012. godinu obilježilo je srebrno odličje na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Barceloni, na kojem je Ivan skočio 5.55. Već i prije toga Ivan je u Varaždinu preskočio letvicu na visini 5.60 i ostvario normu za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. S preskočenih 5.35 u kvalifikacijama zauzeo je 20. mjesto na OI 2012. i najavio nastup u finalu na Igrama u Rio de Janeiru 2016. godine.

Zimsku sezonu 2013. Ivan je obilježio skokovima preko 5.60. S tom je visinom, naime, zauzeo 9. mjesto na Europskom dvoranskom prvenstvu u Göteborgu, ali i pobijedio na Balkanskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu. Na Svjetskom prvenstvu u Pekingu 2015. u kvalifikacijama je s 5.70 postavio novi hrvatski rekord te kasnije zauzeo 9. mjesto u finalu. Njegov i hrvatski rekord trenutačno je 5.76 metara.

Ono što se do prije nekoliko godina činilo sasvim nemogućim, sada je poprilično realno: Hrvatska je s Horvatom dobila motkaša smosobnog i za skokove oko 6 metara!

Fotografije

 

Komentiraj

Erste Plava liga u 2020. godini održat će se s početkom nastave.

Trenutno ne možemo predvidjeti kada će škole započeti s nastavom, ali nastavit ćemo pratiti upute našeg Kriznog stožera te ćemo vas što je prije moguće obavijestiti o početku natjecanja.

Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: