Društvena odgovornost

Razlozi pokretanja projekta

Dječje atletsko natjecanje Erste Plava liga rezultat je suradnje Atletskog kluba Pro Sport i glavnih sponzora Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavi mirovinski fondovi, koji su prepoznali važnost bavljenja sportom od malih nogu i sve njegove prednosti za zdravo i sretno odrastanje.

Organizator natjecanja Atletski klub Pro Sport ponudio je osnovnoškolcima iz cijele Hrvatske mogućnost da okuse čari sportskog nadmetanja, ispitaju vlastite granice i dobro se zabave u društvu vršnjaka.

Glavni sponzori Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavi mirovinski fondovi prepoznali su vrijednost takvog projekta i uključili se u realizaciju natjecanja s vjerom da će ono mladima predstavljati izazov, ali ih i učiti kako bavljenje sportom stvara kvalitetniji i sretniji život.

Ulaganje u zajednicu nit je vodilja svih uključenih strana. Zato vjerujemo da će ovo natjecanje iz dana u dan i godine u godinu pronalaziti sve više natjecatelja i podupiratelja.

 

Osnaživanje interesa za kraljicu sportova

 

Ova sportska manifestacija zaslužuje epitet vrhunske zato jer se kroz niz atletskih natjecanja u najvećim hrvatskim gradovima djecu motivira na pošteno i sportsko nadmetanje u “kraljici sportova” – atletici, sportu koji na specifičan način mlađim uzrastima omogućava razvoj psiho-fizičkih sposobnosti. Atletika je sport za sve one koji žele biti vrhunski sportaši, ali i one koji se samo žele rekreirati i poticati zdrav život i duh u “zdravom tijelu”.

 

Poticanje zdravog natjecateljskog duha

 

Liga je zbog održavanja u regionalnim središnjicama omogućila djeci iz svih dijelova Hrvatske da se prijave i pokušaju biti najbrži, najjači i najspretniji u svojoj generaciji, istovremeno usvajajući vrijednosti korektnog sportskog natjecanja.

 

Razvoj osobnih potencijala

 

Kroz atletiku se razvija ljubav prema osobnom i sportskom nadmetanju, a s obzirom da se traže trkačke, bacačke i skakačke osobine, atletika služi kao odličan alat najmlađima da prepoznaju, zavole i razvijaju svoje potencijale kako u atletici, tako i u bilo kojem drugom sportu. Uzimajući u obzir velik broj disciplina te raznolikost psiholoških i fizičkih izazova s kojima su natjecatelji suočeni, atletika predstavlja bazičnu podlogu za razvoj i nadogradnju rezultata u svim drugim sportovima.

 

Usvajanje poželjnih karakternih osobina

 

Atletika je sport koji zahtijeva određene fizičke napore, stoga na specifičan način izgrađuje individualnu odlučnost i hrabrost te čeličnu upornost, što su prijeko potrebne osobine koje svi roditelji žele usaditi svojoj djeci.

 

Dugoročna korist

 

Poticanje djece na bavljenje sportom izravno potiče i osvještava dobrobiti takve aktivnosti na zdravlje i njezine dugoročne koristi. Ulaganjem u sebe danas otkriva se svoj pravi potencijal u budućnosti.

 

Komentiraj

Erste Plava liga u 2020. godini održat će se s početkom nastave.

Trenutno ne možemo predvidjeti kada će škole započeti s nastavom, ali nastavit ćemo pratiti upute našeg Kriznog stožera te ćemo vas što je prije moguće obavijestiti o početku natjecanja.

Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: