Erste Plava liga i u Kninu!

 

U Kninu je održan sastanak čelnih ljudi grada i kninske atletike s predstavnicima Hrvatskog atletskog saveza i AK Pro Sport.

Na sastanku kojem su nazočili gradonačelnik Knina Marko Jelić, zamjenica gradonačelnika Kristina Perić, predsjednik HAS-a Ivan Veštić, predsjednica kninskog atletskog kluba Sveti Ante Anita Anić-Kaliger i trener u klubu Dražen Lasić te Ivana Brkljačić i Marija Pavelić iz Pro Sporta dogovoreno je da će se natjecanje Erste Plave lige ove godine po prvi puta održati i u Kninu.

Natjecanje osmoškolaca iz Šibensko-kninske županije održat će se prigodom otvorenja atletske staze u Kninu, a uoči Dana grada Knina koji se obilježava 13. lipnja. Ovim se nastavlja širenje Erste Plave lige koja se u prvih pet sezona održavala u Zagrebu, Splitu, Zadru, Rijeci, Puli, Osijeku i Varaždinu, a 2017. godine je kvalifikacijsko natjecanje prvi puta održano i u Makarskoj.

Erste Plava liga jedinstvena je dječja atletska liga učenica i učenika od 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola, koju već sedmu godinu zaredom organizira atletski klub Pro Sport u suradnji s Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondovima.

Do sada je na natjecanju čije se finale održava u sklopu Hanžekovićevog memorijala sudjelovalo 22.571 učenica i učenika, po čemu je Erste Plava liga najmasovnije službeno sportsko dječje natjecanje u Hrvatskoj.

1 Komentar

 1. Ana Guštin Dragojević

  29.01.2019.

  Super je to natjecanje jedino što bih predložila da u A finale ide najboljih 8 po istrčanom vremenu ili po dužini skoka odnosno hica, a u B finale prvih dvoje prema poziciji u kvalifikacijama po gradovima. Tako bi se dobilo još kvalitetnije natjecanje a više bi djece moglo nastupiti, jer kad bi se izdvajalo najboljih 8 za finale onda bi i trećeplasirani u nekom gradu imali mogućnosti ući u A ili B finale.
  Ana Guštin Dragojević
  dipl. sportski trener specijalist – atletika

  Odgovori

Komentiraj

Prijava na natjecanje Erste Plava liga

Ispuni sljedeće podatke za prijavu

Grad:

Prijavi se u svom gradu
(ako nije naveden tvoj grad, biraj onaj koji je najbliži)

Ime:

Prezime:

Email roditelja:

Škola:

Upiši OŠ i naziv svoje škole.

Razred:

Spol:

Disciplina:

Možeš se natjecati u najviše dvije discipline

Uvjeti:

Uvjeti:

Email za newsletter:

Popunjava roditelj
Želim da moje dijete – natjecatelj prima novosti od Erste Plave lige na svoj email.Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: