Ivana Brkljačić: Makarska je pun pogodak, sada želimo doći u Knin i Vukovar!

Ovogodišnja Erste Plava liga startala je kvalifikacijama u Makarskoj koja je već u svojoj drugoj sezoni i organizacijom i masovnošću stala uz bok najvećim hrvatskim gradovima.

U Makarskoj je nastupilo čak 457 osmoškolaca iz Makarske, Dubrovnika, Splita, Knina… koji su zauzeli 724 startne pozicije. Pritom je imponirao entuzijazam koji su učenice i učenici iskazivali na atletskim borilištima od prve do posljednje discipline.

Najboljom školom proglašena je OŠ Stjepana Ivičevića iz Makarske.

„Radim u školi pa sam odmah shvatio da je za uspjeh ovog natjecanja važno da ono uđe u nastavni program. No, nismo još stigli animirati sve škole, naročito one iz okolice Makarske, pa sljedeće godine očekujemo još i puno masovnije natjecanje“, rekao je Josip Paunović, tajnik udruge Ruke za bolju Makarsku i koordinator Erste Plave lige u tom gradu.

Zadovoljstvo viđenim nije skrivala ni pokretačica ovog natjecanja Ivana Brkljačić: „Od prvog trenutka znala sam da je dolazak Erste Plave lige u Makarsku bilo dobar izbor, a ovogodišnje kvalifikacije pokazuju da je to bio pun pogodak. Sada želimo da se liga proširi još i na Knin te Vukovar gdje je zanimanje za atletiku veliko.“

Erste Plava liga jedinstvena je dječja atletska liga učenica i učenika od 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola, koju već šestu godinu zaredom organizira Atletski klub Pro Sport u suradnji s Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondovima.

Natjecanja u Erste Plavoj ligi nastavljaju se u četvrtak 19. travnja kvalifikacijama u Zagrebu.

Rezultate pogledajte ovdje>>>

Komentiraj

Online prijave za natjecanje Erste Plava liga biti će uskoro otvorene.

Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: