Izvješća

Izvješće 2019.

U kvalifikacijama sedme sezone Erste Plave lige natjecali su se osmoškolci iz čak osam gradova – Zagreba, Rijeke, Osijeka, Makarske, Pule i Zadra, Vukovara i Knina – natjecalo se 3.485 učenika i učenica 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola. U finalu, održanom u Zagrebu u sklopu 69. Hanžekovićevog memorijala, pobjedili su učenici iz Zagreba. Zagrepčani su s 13 pobjeda u ukupno 763 boda osvojili naslov pobjednika ispred Osječana koji u na Mladosti imali 10 pobjeda i 675 bodova. Treće mjesto su sa 636.5 bodova zauzeli Zadrani.

Više zanimljivih informacija o prošlogodišnjoj Erste Plavoj ligi može se pročitati u Izvješću za 2019. godinu.

Izvješće 2018.

U kvalifikacijama šeste sezone Erste Plave lige u šest hrvatskih gradova – Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Makarskoj, Puli i Zadru – natjecalo se 3.292  učenika i učenica 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola, a 400 najboljih nastupilo je u finalu. U finalu, održanom u Zagrebu u sklopu 68. Hanžekovićevog memorijala, pobijedili su osmoškolci regije Zagreb. Zagrepčani su u finalu ostvarili čak 13 pobjeda i s 599 bodova pobijedili ispred Osječana (501) i Riječana (475) koji su imali po osam prvih mjesta.

Više zanimljivih informacija o prošlogodišnjoj Erste Plavoj ligi može se pročitati u Izvješću za 2018. godinu.

Izvješće 2017.

U kvalifikacijama šeste sezone Erste Plave lige u šest hrvatskih gradova – Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Makarskoj, Puli i Zadru – natjecalo se  3.487 natjecateja, a finalu je pristupilo po dvoje najboljih u svakoj disciplini iz svakog grada – njih ukupno 395. Osmoškolci iz Zagreba i zagrebačke regije pobjednici su Erste Plave lige 2017. Oni su u finalu u Zagrebu osvojili ukupno 592,5 boda. Iza njih su se plasirale učenice i učenici iz Osijeka (525 bodova), dok su treće mjesto zauzeli mladi atletičari iz Rijeke (441 bod).

Izvješće 2016.

U kvalifikacijama četvrte sezone Erste Plave lige u sedam najvećih hrvatskih gradova – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Varaždinu, Puli i Zadru – natjecalo se 3.460  učenika i učenica 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola, a 500 najboljih nastupilo je u finalu. U finalu, održanom u Zagrebu u sklopu 66. Hanžekovićevog memorijala, pobijedili su osmoškolci regije Zagreb-zapad koji su osvojili ukupno 709,5 bodova, ispred Osijeka (671,5 bod) i Varaždina (649,0 bodova).

Više zanimljivih informacija o prošlogodišnjoj Erste Plavoj ligi može se pročitati u Izvješću za 2016. godinu.

Izvješće 2015.

U trećoj sezoni Erste Plave lige se u sedam najvećih hrvatskih gradova – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Varaždinu, Puli i Zadru – natjecalo rekordnih 4269 učenica i učenika 3. do 6. razreda, a 480 najboljih nastupilo je u finalu. Varaždinci su u finalu, održanom u Zagrebu sklopu 65. Hanžekovićevog memorijala, osvojili ukupno 573 boda i u neizvjesnoj borbi pobijedili ispred učenica i učenika regije Zagreb-istok koji su osvojili 568 bodova i Osječana koji su skupili 566,5 bodova. Na taj su način Varaždinci obranili naslove osvojene u prve dvije sezone Erste Plave lige.

Mnoštvo zanimljivih informacija o prošlogodišnjoj Erste Plavoj ligi može se pročitati u Izvješću za 2015. godinu

Izvješće 2014.

U drugoj godini Erste Plave lige u kvalifikacijama je sudjelovalo 4.070 učenica i učenika od 3. do 6. razreda osnovnih škola u sedam najvećih gradova. Prvoplasirani i drugoplasirani natjecatelji u svakoj od disciplina (ukupno njih 480) sudjelovali su na finalnom natjecanju 2. rujna 2014. Finale je održano u okviru Hanžekovićevog memorijala, najstarijeg sportskog natjecanja u Hrvatskoj i jednog od najjačih svjetskih atletskih mitinga. Erste Plava liga je na stadione na kojima su se održavala natjecanja privukla oko 11.000 gledatelja. Ambasadori lige, kao i u prvoj godini natjecanja, bili su Blanka Vlašić, Sandra Perković, Lisa Stublić i Ivan Horvat.

Mnoštvo zanimljivih informacija o prošlogodišnjoj Erste Plavoj ligi može se pročitati u Izvješću za 2014. godinu. 

Izvješće 2013.

Erste Plava liga u prvoj se godini održavala tijekom svibnja i lipnja 2013. godine u sedam najvećih hrvatskih gradova. Natjecali su se učenice i učenici od 3. do 6. razreda osnovnih škola i to u sedam atletskih disciplina: utrka na 60 i 300 m, skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle od 2 kg i 3 kg te vortex. Finale Erste Plave lige održano je u Zagrebu, 3. rujna 2013. kao uvertira 63. atletskom mitingu Borisa Hanžekovića.

Podršku ovom projektu dalo je i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a uloge ambasadora natjecanja preuzela su najpoznatija imena hrvatske atletike – Blanka Vlašić, Sandra Perković, Lisa Stublić i Ivan Horvat.

Zanimljive informacije o Erste plavoj ligi u prvoj godini postojanja može se pročitati u Izvješću iz 2013. godine.

Komentiraj

Prijava na natjecanje Erste Plava liga

Ispuni sljedeće podatke za prijavu

Grad:

Prijavi se u svom gradu
(ako nije naveden tvoj grad, biraj onaj koji je najbliži)

Ime:

Prezime:

Email roditelja:

Škola:

Upiši OŠ i naziv svoje škole.

Razred:

Spol:

Disciplina:

Možeš se natjecati u najviše dvije discipline

Uvjeti:

Uvjeti:

Email za newsletter:

Popunjava roditelj
Želim da moje dijete – natjecatelj prima novosti od Erste Plave lige na svoj email.Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: