O projektu

LOGO-60minutaKRENI

 

60minutaKRENI je projekt kojem je cilj promicati svijest o važnosti dnevne šezdesetominutne tjelesne aktivnosti kod djece, motivirati ih na usmjereno provođenje tjelesnih aktivnosti kroz igru i sport te potaknuti roditelje, trenere, prosvjetne djelatnike i institucije na davanje doprinosa i podizanje jednakih mogućnosti i uvjeta provođenja tog vremena za svu zainteresiranu djecu.

Jeste li znali da stručnjaci preporučuju za djecu u razvojnoj fazi provesti 60minuta dnevno u tjelesnoj aktivnosti?

Evo zašto:

–    Zdrav razvoj muskulature i tjelesnog stava

–    Postavljanje temelja kontinuiranog bavljenja sportom od djetinjstva na dalje

–    Učenje o zdravim prehrambenim navikama

–    Prevencija kroničnih bolesti

–    Smanjenje sjedilačkih aktivnosti

–    Usvajanje sportskih i društvenih vrijednosti – upornosti, hrabrosti, marljivosti, discipline

 

o projektu fotkaSlogan 60minutaKRENI temelji se na mišljenju stručnjaka o važnosti i potrebi šezdesetominutne dnevne tjelesne aktivnosti kod djece koju su podržali i pokrovitelji iz područja sporta i zdravlja – Ministarstvo zdravlja, Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, Hrvatski olimpijski odbor i ostali.

Našu poruku o važnosti provođenja dnevne tjelesne aktivnosti u trajanju šezdeset minuta uz stručno usmjeravanje voditelja sportskog/tjelesnog programa želimo poslati svima uključenima – djeci, roditeljima, profesorima, trenerima i ostalim voditeljima sportskih programa kao i cijeloj javnosti i potaknuti ih na promjene i usvajanje zdravih ih, sportskih navika.

 

 

Erste Plava liga u 2020. godini održat će se s početkom nastave.

Trenutno ne možemo predvidjeti kada će škole započeti s nastavom, ali nastavit ćemo pratiti upute našeg Kriznog stožera te ćemo vas što je prije moguće obavijestiti o početku natjecanja.

Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: