Kvalifikacijama Erste Plave lige otvorena atletska staza u Kninu

 

 

Natjecanjem u Kninu, prvim u povijesti Erste Plave lige, okončane su ovogodišnje kvalifikacije i poznati su svi finalisti.

Kvalifikacijama u Kninu otvorena je i novi atletski stadion u Kninu, prvi u Šibensko-kninskoj županiji.

„Drago mi je što ovdje vidim puno djece i pozdravljam sve sudionike Erste Plave lige. Ovo sve smo i radili radi djece jer inače ništa od toga ne bi imalo smisla“, rekao je gradonačelnik Knina Marko Jelić i dodao:

„U Kninu smo oduvijek imali vrsne atletičare, a sada imamo sve uvjete za novi iskorak atletike i sporta uopće. Drago mi je što vidim da ljudi već sada žive s ovom stazom. Geslo Erste Plave lige je ‘Brže, više, jače’, pa pozivam sve da se držimo toga“.

Staza u Kninu je, inače, većim dijelom (1,5 milijuna kuna) financirana kroz Središnji državni ured za šport.

„Ovo je tek početak priče o značajnijem ulaganju u našu sportsku infrastrukturu, što je jedan od glavnih ciljeva i nedavno usvojene Nacionalne strategije sporta. Cilj nam je imati aktivniju i zdraviju naciju, a i ova staza će zasigurno doprinijeti tome“, kaže zamjenik državne tajnice SDUŠ-a, Krešimir Šamija.

„Knin je s trenerom Draženom Lasićem uvijek imao vrhunsku atletiku, a ova staze je napravljena za sve koji se bave sportom. Bili smo to dužni omogućiti našoj djeci“, rekao je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić, dok je spomenuti Lasić, inače koordinator Erste Plave lige u Kninu, kratko dodao:

„S ovom stazom i Erste Plavom ligom počinje u Kninu jedna nova lijepa priča. Pratite nas i vidjet ćete…“

Finale Erste Plave lige bit će održano 3. rujna u Zagrebu, u sklopu 69. Hanžekovićevog memorijala.

 

 

Komentiraj

Prijava na natjecanje Erste Plava liga

Ispuni sljedeće podatke za prijavu

Grad:

Prijavi se u svom gradu
(ako nije naveden tvoj grad, biraj onaj koji je najbliži)

Ime:

Prezime:

Email roditelja:

Škola:

Upiši OŠ i naziv svoje škole.

Razred:

Spol:

Disciplina:

Možeš se natjecati u najviše dvije discipline

Uvjeti:

Uvjeti:

Email za newsletter:

Popunjava roditelj
Želim da moje dijete – natjecatelj prima novosti od Erste Plave lige na svoj email.Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: