Na kišovitoj Kantridi nastupilo čak 730 osmoškolaca

Rijeka_ErsteLiga19-06

 

Kvalifikacijama u Rijeci započela je sedma sezona Erste Plave lige, atletskog natjecanja osmoškolaca na kojem je u prvih šest godina sudjelovalo 22.686 učenica i učenika iz cijele Hrvatske.

Na Kantridi je skakalo, trčalo i bacalo čak 730 učenica i učenika iz 36 škola Rijeke, Matulja, Čavala, Kastva, Kostrene, Delnica, Jelenja, Fužina… , usprkos tome što je najavljena kiša prijetila od samog početka natjecanja. Štoviše, natjecanje je, upravo zbog kiše, u jednom trenutku moralo biti prekinuto i preseljeno u obližnju atletsku dvoranu, koja omogućuje održavanje većine disciplina s programa Erste Plave lige. Vjerojatno bi bez te otegotne okolnosti bio ozbiljno ugrožen i riječki rekord iz 2017. godine, kada je na Kantridi nastupilo 914 osmoškolaca.

Imali smo, tako, priliku vidjeti kako izgleda dvoranska varijanta Erste Plave lige – a nije bila nimalo manje atraktiva! –  ali i još se jednom uvjeriti koliko je za atletiku važno imati odgovarajuću dvoranu.

Najboljom školom riječkih kvalifikacije proglašena je OŠ Jelenje-Dražice, a po dvoje najboljih učenika u svakoj kategoriji nastupit će na finalu Erste Plave lige, 3. rujna na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu.

Rezultati natjecanja u Rijeci>>>

Komentiraj

Prijava na natjecanje Erste Plava liga

Ispuni sljedeće podatke za prijavu

Grad:

Prijavi se u svom gradu
(ako nije naveden tvoj grad, biraj onaj koji je najbliži)

Ime:

Prezime:

Email roditelja:

Škola:

Upiši OŠ i naziv svoje škole.

Razred:

Spol:

Disciplina:

Možeš se natjecati u najviše dvije discipline

Uvjeti:

Uvjeti:

Email za newsletter:

Popunjava roditelj
Želim da moje dijete – natjecatelj prima novosti od Erste Plave lige na svoj email.Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: