Osijek u dva dana vidio Erste Plavu ligu i u dvorani i na stadionu!

Osijek19-14

 

Po prvi put otkako je Erste Plave lige – atletskog natjecanja osmoškolaca koje već sedmu godinu organizira atletski klub Pro Sport u suradnji s Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondovima – kvalifikacije u nekom gradu su održane u dva dana.

Štoviše, ovogodišnje kvalifikacijsko natjecanje u osječkom Gradskom vrtu održano je i u dva objekta. Prvi dan su natjecanja učenica i učenika 5. i 6. razreda zbog kiše održana na tartanu atletskog tunela sportske dvorane, dok su drugi dan 3. i 4. razredi trčali, skakali i bacali na obližnjem stadionu, na kojem su Osječani proteklih godina postavili brojne rekorde Erste Plave lige. Bila je to, stoga, rijetka prigoda da se u dva dana na istom mjestu vide ljepota, uzbudljivost i posebnost kako dvoranske atletike, tako i one na otvorenom.

I u takvim okolnostima u Gradskom vrtu je nastupilo 712 učenica i učenika iz 39 osnovnih škola, ne samo iz Osijeka nego i iz ostalih gradova Slavonije i Baranje. Oni su ostvarili ukupno 1121 startova u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u vis i dalj te bacanju kugle i vortexa. Po dvoje najboljih nastupit će 3. rujna na finalu Lige u Zagrebu, u sklopu Memorijala Borisa Hanžekovića.

Najboljom školom proglašena je Fran Krsto Frankopan iz Osijeka, iz koje je na dvodnevnim kvalifikacijama nastupilo čak 137 učenica i učenika.

“Treniram rukomet i nisam nikad do sada nastupala na nekom atletskom natjecanju. Prijatelji su mi rekli da se prijavim jer je Erste Plava liga natjecanje kakvo nigdje nema. Stvarno je super i sretna sam što sam bila dio ovoga”, rekla nam je Osječanka Tea, učenica 4. razreda, dok je njezina prijateljica Ela doadala:

“Ne mogu vjerovati da ćemo nastupati na Hanžeku u Zagrebu, jedva čekam…”

No, bio je to samo prvi dio ovogodišnjeg gostovanja Erste Plave lige u slavonskoj regiji, budući da ćemo 7. lipnja prvi puta gledati kvalifikacije ovog natjecanja i u Vukovaru. Tamo će nastupiti i mnogi osmoškolci koji su prethodnih godina prigodu za plasman u finale Lige tražili u Osijeku…

Ovogodišnja Erste Plava liga nastavlja se u utorak 14. svibnja, kvalifikacijskim natjecanjem u Zadru.

 

Rezultate pogledajte ovdje>>>

Komentiraj

Prijava na natjecanje Erste Plava liga

Ispuni sljedeće podatke za prijavu

Grad:

Prijavi se u svom gradu
(ako nije naveden tvoj grad, biraj onaj koji je najbliži)

Ime:

Prezime:

Email roditelja:

Škola:

Upiši OŠ i naziv svoje škole.

Razred:

Spol:

Disciplina:

Možeš se natjecati u najviše dvije discipline

Uvjeti:

Uvjeti:

Email za newsletter:

Popunjava roditelj
Želim da moje dijete – natjecatelj prima novosti od Erste Plave lige na svoj email.Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: