Prvo natjecanje Erste Plave lige u Vukovaru nadmašilo sva očekivanja!

Vukovar19-06

 

Kvalifikacije Erste Plave lige koje su u petak prvi put otkako postoji ovo natjecanje održane u Vukovaru nadmašile su i najoptimističnija očekivanja.

Na stadionu HNK Vukovar trčalo je, skakalo i bacalo 373 učenica i učenika osnovnih škola iz Vukovara i okolnih mjesta, popunivši 564 startna mjesta. Najviše ih je bilo iz OŠ Nikole Andrića, njih čak 72. Po dvoje najboljih u svakoj disciplini i kategoriji nastupit će na finalu Erste Plave lige, 3. rujna u Zagrebu, u sklopu Hanžekovićevog memorijala.

„Za ovako velik odaziv djece u Vukovaru najzaslužnija je podrška ravnatelja svih vukovarskih osnovnih škola. Na nedavnom sastanku obećali su nam da će iz svake škole doći najmanje 50 učenika i to se, eto, i ostvarilo. Gajim velik optimizam kada je o atletici i sportu u Vukovaru riječ. Nedavno izgrađeni bazen je, primjerice, privukao jako puno mladih plivanju i u punom je pogonu. Sigurna sam da će isto tako i ovaj atletski stadion, kada bude potpuno završen, privući puno djece atletici. A već smo danas ovdje vidjeli jako puno talentirane djece. Erste Plava liga i sport općenito imaju u Vukovaru veliku budućnost“, prokomentirala je velik uspjeh premijernog izdanja Erste Plave lige u gradu na Dunavu predsjednica novoosnovanog AK Vukovar Miljana Šljukić.

Većina osmoškolaca koji su nastupili u vukovarskim kvalifikacijama dobila je zahvaljujući Erste Plavoj ligi prigodu prvi put nastupiti na nekom službenom atletskom i sportskom natjecanju uopće i s velikim se oduševljenjem po velikoj vrućini natjecala u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u vis i dalj te u bacanju kugle i vorteksa. A finalisti su se s neskrivenim ponosom na kraju pozdravljali s „Vidimo se u Zagebu!“

Velike zasluge za uspjeh natjecanja idu i atletskom klubu Slavonija-Žito iz Osijeka i njihovoj iznimnoj organizacijskoj i logističkoj podršci Vukovarcima.

Rezultate pogledajte ovdje>>>

Komentiraj

Prijava na natjecanje Erste Plava liga

Ispuni sljedeće podatke za prijavu

Grad:

Prijavi se u svom gradu
(ako nije naveden tvoj grad, biraj onaj koji je najbliži)

Ime:

Prezime:

Email roditelja:

Škola:

Upiši OŠ i naziv svoje škole.

Razred:

Spol:

Disciplina:

Možeš se natjecati u najviše dvije discipline

Uvjeti:

Uvjeti:

Email za newsletter:

Popunjava roditelj
Želim da moje dijete – natjecatelj prima novosti od Erste Plave lige na svoj email.Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: