U Kninu otvorenje nove atletske staze i kvalifikacije Erste Plave lige

 

Nakon iznimnog uspjeha koji je Erste Plava liga ostvarila u Vukovaru, kvalifikacije ovog atletskog natjecanja će 13. kolovoza prvi puta biti održane i u Kninu.

Na igralištu podno Tvrđave će se od 9 sati učenice i učenici 3. do 6. razreda osnovnih škola Šibensko-kninske županije nadmetati za plasman na finale Lige koje se održava 3. rujna u Zagrebu, u sklopu Hanžekovićevog memorijala.

Ovaj dugo planirani dolazak atletike u Knin omogućila je izgradnja nove atletske staze u hrvatskom kraljevskom gradu, kao i velika želja čelnih ljudi grada Knina, atletskog kluba Sveti Ante i Hrvatskog atletskog saveza da atletika u Kninu i Šibensko-kninskoj županiji – gdje atletskih talenata nikad nije nedostajalo – konačno napravi ozbiljan iskorak. Prvo službeno natjecanje koje će odmah po otvorenju biti u utorak 13. kolovoza održano na novoj atletskoj stazi bit će upravo Erste Plava liga.

Osmoškolci iz Knina i okolice i dosad su pokazivali veliko zanimanje za atletiku i Erste Plavu ligu te su redovito prethodnih godina dolazili na kvalifikacije u Zadar i Makarsku. Sada će – nakon natjecanja u Rijeci, Zagrebu, Osijeku, Makarskoj, Zadru, Puli i Vukovaru – upravo u Kninu biti održane posljednje ovogodišnje kvalifikacije, nakon kojih će biti poznati svi finalisti Erste Plave lige 2019.

Osim samog natjecanja, cilj organizatora Erste Plave lige je da i preko ovog natjecanja osmoškolci spoznaju važnost svakodnevnog bavljenja sportom ili bilo kojim oblikom fizičke aktivnosti, što je i jedna od najvažnijih stavki novog Nacionalnog programa sporta. Nova atletska staza i Erste Plava liga u Kninu upravo su ono što nova nacionalna strategija sporta propagira.

Više o kvalifikacijama u Kninu pročitajte ovdje>>>

Komentiraj

Prijava na natjecanje Erste Plava liga

Ispuni sljedeće podatke za prijavu

Grad:

Prijavi se u svom gradu
(ako nije naveden tvoj grad, biraj onaj koji je najbliži)

Ime:

Prezime:

Email roditelja:

Škola:

Upiši OŠ i naziv svoje škole.

Razred:

Spol:

Disciplina:

Možeš se natjecati u najviše dvije discipline

Uvjeti:

Uvjeti:

Email za newsletter:

Popunjava roditelj
Želim da moje dijete – natjecatelj prima novosti od Erste Plave lige na svoj email.Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: