U Osijeku rekordnih 1035 osmoškolaca!

osijek_visoka2017Kvalifikacije Erste Plave lige u Osijeku i ove su godine bile istinski atletski spektakl. Naime, na stadionu Gradski vrt okupilo se rekordnih 1035 osmoškolaca!

I dosadašnji rekord je s 1010 sudionika od 2015. godine držao Osijek.

Učenice i učenici 3. do 6. razreda osnovnih škola iz Osijeka, Belišća, Slavonskog Broda, Vukovara, Bilja, Tenje, Čepina, Laslova, Josipovca, Antunovca, Višnjevca, Bošnjaka, Jasenovca, Kutjeva, Sarvaša, Nuštra, Đakova, Darde, Novske, Vinkovaca…, ostvarili su ove godine ukupno 1684 startova u sedam atletskih disciplina.

Iznimno su masovne bile utrke učenica 5. razreda na 60 metara s 89 sudionica, ista disciplina učenika 4. razreda (86) i skok u dalj za učenike 5. razreda (83). Po dvoje najboljih o svakoj disciplini i kategoriji nastupit će u finalu Erste Plave lige, 29. kolovoza u Zagrebu, na Hanžekovićevom memorijalu.

Ovako masovno natjecanje zahtijevalo je i ozbiljnu organizaciju, pa je u Osijeku angažirano čak 150 volontera. Ne čudi, stoga, i jedna šaljiva opaska na račun osječkih organizatora na društvenim mrežama: „Ovi bi mogli organizirati i Olimpijske igre!“

Rezultate natjecanja u Osijeku pogledajte OVDJE.

Komentiraj

Erste Plava liga u 2020. godini održat će se s početkom nastave.

Trenutno ne možemo predvidjeti kada će škole započeti s nastavom, ali nastavit ćemo pratiti upute našeg Kriznog stožera te ćemo vas što je prije moguće obavijestiti o početku natjecanja.

Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: