U Osijeku opet nastupilo više od 1000 osmoškolaca!

Osijek22-VJoš jedno impresivno izdanje Erste Plave lige vidjeli smo u Osijeku.

U četvrtom ovogodišnjem kvalifikacijskom natjecanju Lige, na stadionu Gradski vrt nastupilo je čak 1034 osmoškolaca iz Osijeka, Đakova, Slatine, Tenje, Slavonskog Broda, Virovitice, Donjeg Miholjca, Vrpolja, Čepina…, koji su popunili 1600 startnih mjesta! Osječani su, tako, bili sasvim blizu njihovom i apsolutnom rekordu ovog natjecanja ostvarenom prošle godine, kada je u Gradskom vrtu nastupilo 1035 učenica i učenika iz cijele Slavonije.

Najboljom školom proglašena je OŠ Tenja iz koje je nastupilo 143 učenika.

Po dvoje najboljih u svakoj disciplini (60, 300, 600 metara, skok u vis i u dalj, bacanje kugle i vortexa) i kategoriji nastupit će na finalu Erste Plave lige, 4. srpnja na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu.

Organizacija AK Slavonija-Žito i ovog je puta bila na iznimnoj razini, o čemu najbolje svjedoči podatak da je u pripremi i provedbi natjecanja sudjelovalo čak 175 volontera.

„Moram iskreno zahvaliti svim volonterima, ali i profesorima i ravnateljima naših osnovnih škola na odličnoj suradnji i animaciji učenika. Promovirajući Erste Plavu ligu obišli smo 24 osnovne škole, a zanimanje za ovo natjecanje je takvo da sljedećih godina možemo očekivati još i veći odaziv. Uveli smo ove godine i jednu novost na stadionu, a to je natjecanje osnovnih škola u navijanju“, rekao nam je koordinator Erste Plave lige za Osijek, Marko Grgurić.

Erste Plava liga jedinstvena je dječja atletska liga učenica i učenika od 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola, koju već šestu godinu zaredom organizira Atletski klub Pro Sport u suradnji s Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondovima.

Rezultate pogledajte ovdje>>>

Natjecanja u Erste Plavoj ligi nastavljaju se u srijedu 17. svibnja kvalifikacijama u Rijeci.

 

Komentiraj

Online prijave za natjecanje Erste Plava liga biti će uskoro otvorene.

Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: