U Puli se za plasman u finale nadmetali učenici iz 28 istarskih škola

Pula19-18

 

Dvodnevna odgoda kvalifikacija Erste Plave lige u Puli zbog kiše nije obeshrabrila osmoškolce iz Istre.

Na Uljanikovom stadionu je u petak trčalo, skakalo i bacalo 319 učenica i učenika 3. do 6. razreda iz 28 osnovnih škola Pule, Medulina, Rovinja, Labina, Marčane, Fažane, Šijane, Valture i ostalih mjesta Istarske županije. Najviše njih – čak 65 – pulske iz OŠ Vidikovac.

Iako je mnogim istarskim osmoškolcima ovo bilo prvi put da sudjeluju na nekom službenom natjecanju, svi su s puno sportskog duha i entuzijazma željeli što bolji plasman i jedno od prva dva mjesta koja jamče odlazak na finale u Zagreb. Dovelo je to do situacija, poput skoka u vis za učenice šestog razreda, u kojima je pobjedničko postolje bilo pretijesno jer ih je u izjednačenoj konkurenciji odličja dijelilo njih pet.

Pravu malu sportsku dramu kreirala su dva brata iz Poreča u bacanju vortexa. Onaj mlađi nastupio je u kategoriji trećih razreda iako tek završava drugi. Bio je razočaran što mu je zamalo pobjeglo pobjedničko postoje, no utjeha je stigla od starijeg brata, inače pobjednika tog natjecanja: „Ne brini, sljedeće godine ću ja biti četvrti razred, pa ćeš ti biti najbolji među trećima!“

Erste Plava liga 2019 nastavlja se u petak, 7. lipnja, kvalifikacijama u Vukovaru.

Komentiraj

Prijava na natjecanje Erste Plava liga

Ispuni sljedeće podatke za prijavu

Grad:

Prijavi se u svom gradu
(ako nije naveden tvoj grad, biraj onaj koji je najbliži)

Ime:

Prezime:

Email roditelja:

Škola:

Upiši OŠ i naziv svoje škole.

Razred:

Spol:

Disciplina:

Možeš se natjecati u najviše dvije discipline

Uvjeti:

Uvjeti:

Email za newsletter:

Popunjava roditelj
Želim da moje dijete – natjecatelj prima novosti od Erste Plave lige na svoj email.Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: