U Rijeci okončane kvalifikacije Erste Plave lige 2018

Rijeka-visokaKraj školske godine i velika vrućina nisu spriječili brojne učenice i učenike osnovnih škola Primorsko-goranske županije da još jednom na Kantridi upriliče pravi atletski spektakl.

Na posljednjem kvalifikacijskom natjecanju ovogodišnje Erste Plave lige trčalo je, skakalo i bacalo 728 osmoškolaca iz Rijeke, Matulja, Čavala, Kastva, Kostrene, Delnica, Jelenja, Fužina…, ali i „gostiju“ iz Varaždina i Svetog Martina na Muri.

Po dvoje najboljih u svakoj disciplini i kategoriji plasiralo se na finale Erste Plave lige 2018, koje će biti održano u Zagrebu 4. rujna, na Hanžekovićevom memorijalu.

Najboljom školom proglašena je OŠ Čavle.

Ovo natjecanje je, inače, trebalo biti održano 17. svibnja, ali je odgođeno zbog obilne kiše i poplava u gradu.

„Da kvalifikacije tada nisu morale biti otkazane sigurno bismo oborili rekord Lige, bilo je prijavljeno oko 1200 učenika“, ponovili su više puta organizatori iz AK Kvarner.

Novu prigodu za obaranje rekorda Riječani će imati dogodine, a do tada će rekord ostati u Osijeku, gdje se prošle godine natjecalo 1035 osmoškolaca iz cijele Slavonije.

Erste Plava liga jedinstvena je dječja atletska liga učenica i učenika od 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola, koju već šestu godinu zaredom organizira atletski klub Pro Sport u suradnji s Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondovima.

Ove godine se u Makarskoj, Zagrebu, Zadru, Osijeku, Puli i Rijeci natjecalo 3292 osmoškolaca, a u šest sezona Erste Plave lige u osam najvećih hrvatskih gradova nastupilo je ukupno 22.571 učenica i učenika. Mnogi od njih su i nakon toga ostali u sportu.

Značajan je to doprinos kampanji 60minutaKRENI kojom se želi ukazati na nužnost svakodnevnog jednosatnog bavljenja školske djece sportom i rekreacijom.

Rezultate pogledajte OVDJE>>>

Komentiraj

Prijava na natjecanje Erste Plava liga

Ispuni sljedeće podatke za prijavu

Grad:

Prijavi se u svom gradu
(ako nije naveden tvoj grad, biraj onaj koji je najbliži)

Ime:

Prezime:

Email roditelja:

Škola:

Upiši OŠ i naziv svoje škole.

Razred:

Spol:

Disciplina:

Možeš se natjecati u najviše dvije discipline

Uvjeti:

Uvjeti:

Email za newsletter:

Popunjava roditelj
Želim da moje dijete – natjecatelj prima novosti od Erste Plave lige na svoj email.Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: