U Zadru ni grmljavina nije uplašila osmoškolce

© G.I. TepešNikad kišovitija sezona Erste Plave lige kišom je popraćena i u Zadru. Grmljavina i pljusak odgodili su natjecanje na Višnjiku čak za tri sata, no to nije obeshrabrilo osmoškolce iz cijele Zadarske županije. Na kvalifikacijskom natjecanju u Zadru nastupilo je, tako, 512  malih atletičara koji su popunili 712 startnih mjesta.

I na atletskom stadionu na Višnjiku učenice i učenici 3. do 6. razreda osnovnih škola natjecali su se u utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u vis i u dalj te bacanju kugle i vortexa, a po dvoje najboljih iz svake od 34 discipline nastupit će u finalu 6. rujna, na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu.

„Pobijedila sam u utrci na 60 metara. Natjecanje mi se jako sviđalo, a pokušat ću pobijediti i na finalu u Zagrebu“, rekla je učenica 6. razreda Laura Bartulov.

Još jedan “šestaš”, Gabrijel Čulina, također je bio najbolji na 60 metara:

„Nemam prevelika očekivanja na finalu u Zagrebu jer ne treniram atletiku. Ne bavim se uopće sportom, no ovo me je natjecanje vrlo zainteresiralo upravo za atletiku.“

Četvrta sezona Erste Plave lige, jedinstvenog atletskog natjecanja koje organizira atletski klub Pro Sport s partnerima iz Erste Grupe, nastavlja se 31. svibnja kvalifikacijama u Varaždinu. Natjecanje na stadionu SC Sloboda počinje u 15:00 sati.

 

Rezultate iz Zadra pogledajte OVDJE>>>

 

Više fotografija potražite na Facebook stranici Pro Sporta>>>

Komentiraj

Erste Plava liga u 2020. godini održat će se s početkom nastave.

Trenutno ne možemo predvidjeti kada će škole započeti s nastavom, ali nastavit ćemo pratiti upute našeg Kriznog stožera te ćemo vas što je prije moguće obavijestiti o početku natjecanja.

Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: