U Zadru ni grmljavina nije uplašila osmoškolce

© G.I. TepešNikad kišovitija sezona Erste Plave lige kišom je popraćena i u Zadru. Grmljavina i pljusak odgodili su natjecanje na Višnjiku čak za tri sata, no to nije obeshrabrilo osmoškolce iz cijele Zadarske županije. Na kvalifikacijskom natjecanju u Zadru nastupilo je, tako, 512  malih atletičara koji su popunili 712 startnih mjesta.

I na atletskom stadionu na Višnjiku učenice i učenici 3. do 6. razreda osnovnih škola natjecali su se u utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u vis i u dalj te bacanju kugle i vortexa, a po dvoje najboljih iz svake od 34 discipline nastupit će u finalu 6. rujna, na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu.

„Pobijedila sam u utrci na 60 metara. Natjecanje mi se jako sviđalo, a pokušat ću pobijediti i na finalu u Zagrebu“, rekla je učenica 6. razreda Laura Bartulov.

Još jedan “šestaš”, Gabrijel Čulina, također je bio najbolji na 60 metara:

„Nemam prevelika očekivanja na finalu u Zagrebu jer ne treniram atletiku. Ne bavim se uopće sportom, no ovo me je natjecanje vrlo zainteresiralo upravo za atletiku.“

Četvrta sezona Erste Plave lige, jedinstvenog atletskog natjecanja koje organizira atletski klub Pro Sport s partnerima iz Erste Grupe, nastavlja se 31. svibnja kvalifikacijama u Varaždinu. Natjecanje na stadionu SC Sloboda počinje u 15:00 sati.

 

Rezultate iz Zadra pogledajte OVDJE>>>

 

Više fotografija potražite na Facebook stranici Pro Sporta>>>

Komentiraj

Prijava na natjecanje Erste Plava liga

Ispuni sljedeće podatke za prijavu

Grad:

Prijavi se u svom gradu
(ako nije naveden tvoj grad, biraj onaj koji je najbliži)

Ime:

Prezime:

Email roditelja:

Škola:

Upiši OŠ i naziv svoje škole.

Razred:

Spol:

Disciplina:

Možeš se natjecati u najviše dvije discipline

Uvjeti:

Uvjeti:

Email za newsletter:

Popunjava roditelj
Želim da moje dijete – natjecatelj prima novosti od Erste Plave lige na svoj email.Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: