Varaždin

[box style=”blue”]OPĆENITO O NATJECANJU[/box]

plavi Klub organizator: Atletski klub Sloboda

plavi Grad: Varaždin

plavi Datum održavanja natjecanja: 6. svibanj, 2013.

plavi Početak natjecanja: 11h

plavi Mjesto natjecanja: Stadion SC Sloboda

[box style=”green”]PRIJAVA[/box]

plavi Rok za preliminarne (ONLINE) prijave: 4. svibanj, 2013.PRIJAVI SE

plavi Rok za službene (škole i klubovi) prijave: 5. svibanj, 2013. – Obrazac poslati na vz@has.hr i prijava@ersteplavaliga.com

[box style=”blue”]SATNICA[/box]

plavi Nedostupno

[box style=”blue”]STARTNE LISTE/REZULTATI[/box]

plavi Nedostupno

[box style=”blue”]OPĆENITO O KLUBU[/box]

Atletski klub SlobodaAtletski klub Sloboda Varaždin proslavio je 80. Godišnjicu rada, za što je dobio i priznanje Zajednice sportskih udruga. Trenutno broji više od 120 atletičara, koje treniraju licencirani treneri. Treba napomenuti i kako je AK Sloboda jedan od rijetkih klubova koji nikad od svog osnutka nije poslovao s gubitkom, a atletičarima osigurava sve uvjete, odnosno plaćaju im se startnine za sva natjecanja, a osigurana im je i oprema.

Klub pod vodstvom predsjednika Ivana Domislovića trenutno radi na razvoju tri branda, a to su Novogodišnja utrka, Međunarodni atletski miting, te je u planu organizacija dugoprugaške utrke. Također, AK Sloboda od početka ove godine ima i sekciju atletičara s invaliditetom, te će se u Varaždinu u svibnju održati dva velika natjecanja Državno ekipno prvenstvo u atletici za osobe s invaliditetom te Međunarodni atletski miting CRO OPEN.

Inače, atletičari Slobode u prošloj su sezoni osvojili 42 medalje. Također, klub je bio organizator 11 natjecanja, a atletičari su sudjelovali na 27 natjecanja.

Što se povijesnih činjenica tiče, prvi pisani dokumenti o atletici u Varaždinu vode nas pred kraj 19. stoljeća, a prva organizirana natjecanja odvijala su se od 1901. godine.

Kad je u listopadu 1933. godine organizirano prvo veliko natjecanje, atletičai su nastupili pred više od 600 gledatelja. Od tog vremena u Varaždinu se odvijalo sve više natjecanja pa je tako i povećan interes za atletiku.

U drugoj polovici 1945. godine osnovan je atletski klub Sloboda, da bi pedesetih godina klub promijenio ime u AK Varaždin. Klub je 2012. Godine ponovno vratio ime AK Sloboda.

[box style=”blue”]KONTAKT PODACI KLUBA[/box]

plavi Adresa: Ognjena Price 34, Varaždin

plavi Telefon/fax: 042 2320 73

plavi E-mail: vz@has.hr

plavi Web: www.ak-sloboda.hr

[box style=”blue”]FOTOGRAFIJE[/box]

Autorska prava fotografija pridržava AK Sloboda.

Komentiraj

Prijava na natjecanje Erste Plava liga

Ispuni sljedeće podatke za prijavu

Grad:

Prijavi se u svom gradu
(ako nije naveden tvoj grad, biraj onaj koji je najbliži)

Ime:

Prezime:

Email roditelja:

Škola:

Upiši OŠ i naziv svoje škole.

Razred:

Spol:

Disciplina:

Možeš se natjecati u najviše dvije discipline

Uvjeti:

Uvjeti:

Email za newsletter:

Popunjava roditelj
Želim da moje dijete – natjecatelj prima novosti od Erste Plave lige na svoj email.Ova stranica zahtijeva noviji preglednik, molimo nadogradite svoj ili koristite jedan od sljedećih: